Bigårdsvisning
Image by Bee Wild@copywright
Image by Bee Wild@copywright
Image by Bee Wild@copywright
Image by Bee Wild@copywright

Vi går till bigården och tittar på bina i bikupan för att lära oss hur själva bikupan är uppbyggd och hur ett bisamhälle fungerar. Ni lär er om de olika bina, hur arbetet i en kupa organiseras och hur bina gör sin honung. Vi hoppas att möta drottningen, men det kan ibland vara svårt att se henne. 


Bigårdsvisningen avslutas med honungsprovning och det finns självklart möjlighet att köpa med sig honung hem!


Vi bokar grupper (max 10 pers) minst 5 personer varav minst 3 vuxna under maj-augusti. Vår bigårdsvisning görs vid bikuporna på Statarmuseet. Här finns också goda möjligheter för en mysig fika. Har ni speciella önskemål hör gärna av er!


Pris: 250 kr/vuxen, 100 kr/barn (Inte rekommenderat för barn under 6 år), 650 kr/Familj. Företag tag kontakt för information och pris.


Bigårdsvisningen inklusive fika tar cirka 2 timmar. Välkommen att lära mer och få en närmare inblick i honungsbinas fascinerande värld.  Våra bin är ”snälla”/ej aggressiva men är du allergisk mot bi-stick, rekommenderar vi ej denna tur för dig.

Du får låna skyddsutrustning såsom bioverall, hatt/ansiktskydd och handskar. Ta med egna stövlar.


Köpvillkor:
Betalning sker via faktura eller swish till det konto som anges på fakturan. Faktura skickas via epost och gäller som bokningsbekräftelse. Först vid inbetalning är reserverade platser bokade. Återbetalning görs ej vid återbud mindre än 24h innan bokad tid.


Vid dåligt väder eller vid färre än 5 anmälda förbehåller vi oss rätten att ställa in. Då återbetalas hela det inbetalda beloppet.

 
 
 
Ta kontakt så finner vi ett datum tilsammans (två familjer 6-9 pers)
 
Vuxen 1 person
Vuxen 2 personer
Barn 1 person
Barn 2 personer
Barn 3 personer
Familj
 
 
 
Image by Kirsten Böe@copywright
Image by Bee Wild@copywright
Image by Bee Wild@copywright

Statarmuseet i Torup, Bokskogen Svedala


http://statarmuseet.com/

Viktig att veta. En bigårdsvisning är tyvärr väderberoende så vi förbehåller oss rätten att ställa in och boka om vid dåligt väder.

Vi drar på oss bi-overaller före vi öppnar bikupan. Vi får se mer om hur bina lever och arbetar och du får lära dig mer om dessa små fantastiska insekter! Kanske vill du själv hålla i en honungsram med bin? Det brukar vara populärt att fota. Tips! Ha mobilen redo i ytterfickan på bi-overallen.

Pris:

250 kr/vuxen

100 kr/barn

650 kr/familj