Andelsbiodling

Detta är ett sätt att få egen honung utan att sköta bina själv, eller en present du kan ge till någon som älskar nyslungad svensk honung som det annars är svårt att få tag i. Du betalar för en eller flera andelar i en befintlig bigård. Att värna om naturens pollinatörer är en satsning på framtiden. Bin är livsviktiga för vår matproduktion och spelar en central roll i många ekosystem. Bin tycker om när naturen runt omkring är varierad och fri från gifter. Pollinerande insekter behöver beskyddas för att återhämta sig till tidigare nivåer. Med din andel bidrar du till mångfald i naturen.


Som andelsägare av årets honungsskörd får du:

  • Ett andelsbevis och välkomstbrev (till dig eller till den som du ger bort andelen till)
  • 2 kg honung från andelsbiodlingen. Flera olika sorter att välja mellan beroende på vilka blommor bina besökt under sommaren. Honungen hämtas på hösten hos Bee Wild i Svedala, eller skickas till dig mot självkostnadspris (tänk på att det är glasburkar och därfor relativt dyrt att skicka)
  • Information om bisamhället som skickas till den email ni har noterat nedanför
  • Har man valt alternativet med möjlighet att delta på en bigårdsvisning får man inbjudan till å va med i bigården en dag. Ni kan välja mellom två olika datoer där man kan besöka bigården med biodlare Gunn Baustad. En bigårdsvisning varar ca två timmar (läs mer om bigårdsvisning här).
  • Uppdateringar om utvecklingen i kupan 
  • Möjlighet att besöka kupan och lära dig mer om biodling och honung 

Bigården med andelar ligger fint till vid Statarmuseet i Torup, bokskogen i Svedala. Här kan man både titta til sina kupor (under museets öppetider), samt fika i kafeet i mysig omgivning. Förrutom förbokat bigårdsvisning så måste man betala inträde till museet för vistelsen. 


Som andelsägare i Bee Wild bi-drar du till pollineringen och fruktsättningen i odlingar och trädgårdar och stödjer biodlingen lokalt. 

 
 
 
 
450 kr gir en andel i bigården Statarmuseet
700 kr gir en andel inkludert bigårdsvisning i bigården Statarmuseet